GKK HOME

9 december, 20 uur in de Morgensterkerk, Seinstraat 2, Hilversum: Kerstconcert

Op vrijdag 9 december is er een bijzonder kerstconcert in De Morgensterkerk in Hilversum. Het Goylants Kamerkoor brengt dan, samen met Harmonieorkest Prinses Irene uit Huizen, een in alle opzichten afwisselend programma.

Zo zingt het koor a capella enkele traditionele Engelse carols, in bewerkingen uit vroeger eeuwen, maar ook het verrassende On Christmas Day van de hedendaagse componist Richard Rodney Bennett. De blazers van Prinses Irene spelen o.a. een feestelijke Christmas Intrada van Alfred Reed, en de Carols of Old van Geert Jan Kroon.

Daarnaast zijn de leden van Prinses Irene en het koor in wisselende combinaties te horen met o.a. een Portugees en een Zweeds kerstlied. De knappe arrangementen van diverse stukken werden gemaakt door Dirk van der Niet, klarinettist, componist en ook nog zanger in het Goylants Kamerkoor.

Prinses Irene wordt gedirigeerd door Joop Boerstoel, het koor staat onder leiding van Bas Halsema.

18 december, 10.00 uur in Maartensdijk (Nachtegaallaan 40): Lessons and carols

Inmiddels een traditie. Na een aantal jaren die door corona werden geteisterd zijn we weer terug in de Sint Maartenskerk. Zoals steeds een sfeervolle dienst naar Engels voorbeeld,

PROGRAMMA’S

TOELICHTINGEN