HOME  KOOR  OPTREDENS 2020

Toccata F-Dur BWV 540

www.churchkonzert-salzburg.at

ACTUEEL

Op zaterdag 21 september a.s. zingt het GKK tijdens het Vestival Vocaal in de vestingstad Naarden. Om 12.00 zingen we een mooi programma in de Grote Kerk en om 12.30 in het raadhuis (tegenover de grote kerk). Prachtige muziek van o.a. de la Rue, Elgar, Wagenaar, Guerrero en Mendelssohn.

Op 19 oktober a.s. laten we ons horen ‘s-middags in de museumzalen van Singer Laren waar een prachtige tentoonstelling te zien is over het thema Weer en wind. Wij hebben een mooi programma uitgezocht dat hierbij past en zingen over sneeuw, wind, zon, wolken en mist. Kijk ook op de site van Singer Laren.

In het najaar heeft het koor acte de presence gegeven tijdens het “Vestival Vocaal” in Naarden. We zongen in de Grote Kerk en in het Stadhuis muziek van o.a. de la Rue, Elgar, Wagenaar, Guerrero en Mendelssohn.

Ook traden wij op in de zalen van het Singermuseum op een drukke zaterdagmiddag in oktober. Daar is de tentoonstelling Weer en Wind. Ons optreden kostte de nodige zweetdruppels van de suppoosten omdat de museum-zalen wel erg vol werden. We zongen over sneeuw, regen, wind, ijs en mist met als afsluiting The Weather Forecast op een Anglicaanse chant.

HAARLEM

Op 8 december zongen wij een kerstconcert in de Sint Josephkerk in Haarlem.

MAARTENSDIJK

Zondagmorgen 15 december  waren we in St. Maartenskerk in Maartensdijk. Daar zongen we het traditionele Festival of Lessons and Carols.

BLARICUM

Op vrijdagavond 20 december zingen we ons inmiddels traditionele kerstconcert in de Sint Vituskerk in Blaricum. Het wordt een feestelijk concert samen met het renaissance-blaaskwartet “Hoog van de Toren” uit Amsterdam. Bijzonder naast trombones uit die tijd is de niet vaak gehoorde zink. Ook het kerkkoor van de Vitus, St. Cecilia onder leiding van Bas Groenewoud, zal zingen. Richard Vos zal het orgel bespelen.

SOEST 16 februari 2020

Op zondag 16 februari 2020 trad het Goylants Kamerkoor, onder leiding van Bas Halsema, op in de prachtige historische Oude Kerk in Soest, met een afwisselend programma. Onder het motto 'Het Goylants Kamerkoor door het jaar heen' bood het koor de luisteraar een staalkaart van het mooiste uit vijf eeuwen koormuziek.

De hoofdmoot van het concert bestond uit muziek uit de late renaissance, voor een groot deel a capella gezongen. Daarnaast werden enkele werken uitgevoerd samen met het blazersensemble 'Hoog van de Toren'. Deze blazers spelen op renaissance-instrumenten, die met hun milde klank de ideale omlijsting vormen van de muziek van Gabrieli en De Victoria. Hoog van de Toren nam ook enkele instrumentale intermezzo's voor zijn rekening,

Behalve religieuze werken kwamen ook wereldlijke motetten en liederen aan bod, zo zong het koor natuurpoëzie op muziek gezet door Mendelssohn en Elgar, en dramatische levens- en liefdesliederen van Monteverdi en Gesualdo.

Zie ook: kerk en cultuur soest